Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres

A téli gyermekcipő választás nagy dilemmát szokott okozni a szülők. Az ideális téli darab egyszerre meleg, vízhatlan és könnyű. Fontos, hogy mind a három szempontnak megfeleljen, mivel a hideg ellenére is szeretnek a gyerekek hosszú órákat kint tölteni, főleg, még ha hó is van.

Meleg cipő

A legjobb választás egy olyan magas szárú fazon, amelynek mind a szárrészében, mind a lábfej részen bundázva, bélelve vannak. Figyeljünk oda bélés anyagára is! Az a jó, ha természetes anyagból készült a bélése, különben könnyebben beleizzad a kicsi lába, ami hosszabb távon kellemetlen érzést okoz és emellett még egészségtelen is. A D.D.Step Thermo béléses téli cipői akár -25°C-os hőmérsékletben is védi a kicsik lábát.

Legyen vízhatlan

Fontos, hogy a téli cipő felső részének anyaga vízhatlan legyen. Könnyen megfázás lehet a vége annak, ha olyan cipőt választunk, amely anyagánál fogva beengedi a nedvességet. A talp és a felső rész illesztését is mindig ellenőrizzük le! A bőrből készült cipők mérsékelten vízállóak (normál utcai viseletnél ez teljesen megfelelő), de ha igazán vízálló modellt szeretnénk, keressük a Tex-es megjelölésű darabokat.
A D.D.Step nanoTex-es termékeken vízlepergető hatású bevonat van a bőrcipőkön, ezt a vízlepergető bevonatot, két-három hetente, szükséges impregnáló spray használatával újra megerősíteni.

Fontos a kényelem

A téli csizmák és bakancsok több anyagot tartalmaznak, mint egy sima félcipő, ezért fontos, hogy a téli választás is könnyű legyen. Ha túl nehéz darabot választunk, akkor ezzel akadályozhatjuk a gyerek fesztelen mozgását és hamarabb el is fáradhatnak. A talprész legyen könnyű és rugalmas anyagból, legyen rajta fogazat a csúszkálás ellen.

Méret kérdés

Téli cipő választásakor mindig nagy kérdés a méret. Pont akkora méretet vegyünk, mint ami kell? De akkor azt hamarabb kinövi. Vagy vegyünk másfél – két mérettel nagyobbat? Az sem jó, könnyen elesik a gyerek, mivel nem tud benne járni.
Legideálisabb a fél-egy számmal nagyobb téli csizmák, bakancsok, mivel figyelembe kell vennünk azt is, hogy vastagabb vagy dupla zoknit fog viselni a gyerek.

Hótaposó dilemma

Gyerekek nagyon nem szeretik a hótaposót, mivel számukra nehéz a felvételük, de tudjuk jól, hogy ezek a cipők védenek a legjobban a nagy hidegbe, hóesésben.
Igyekezzünk olyan hótaposót választani a gyerkőcnek, amit könnyen fel tud venni, akár egymaga is, például egy tépőzáras kialakításút. Próbáljuk megszerettetni a hótaposót a kicsivel!
Egy jó hótaposónak hasonló feltételeknek kell megfelelnie, mint egy más fazonú téli cipőnek. Legyen könnyebb kialakítású, bélelt, vízhatlan anyagból készüljön, ami azért a levegőt is átengedi. A talpa legyen mélyen bordázott, így a megcsúszás kiküszöbölhető lesz.

icon bor Valódi bőr felsőrész és bőr bélés
Termékeinket kiváló minőségű, természetes bőrből készítjük.

Részletek » 
icon 3dvarras 3D varrás- technológia
Új 3D gyártástechnológia a maximális kényelem érdekében.

Részletek » 
icon hajlekony Szuper hajlékony
Cipőink kényelmesek, hajlékonyak.

Részletek » 
icon cikk szupinalt Szupinált
A lábbeli belső talpának kifelé döntése.

Részletek »