Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres

Igazából kiscipőre onnantól van szüksége egy babának, amikor már az utcán is menni akar. Otthonra legjobb egy tappancsos, csúszásgátló vastag zokni, hogy a lábboltozat, boka erősödjön és persze, hogy fel ne fázzon. A legjobb az lenne, ha egyenetlen talajon járkálhatna sokat mezítláb a baba, de erre általában nem túl sok lehetőség van lakáson belül. Léteznek viszont ehhez hasznos módszerek, pl. kókuszrostból készült szőnyeg elhelyezése a lakásban.

Az igazi dilemma ott kezdődik, amikor a gyerek bölcsödébe, vagy óvodába megy. Milyen cipőt vegyünk oda neki?

Mielőtt cipőt vennénk a gyereknek, előbb vegyük figyelembe, hogy össze-vissza fog futkározni a bölcsi/ovi szobáiban és talán a kertjében is, ezért mindenképp olyan minőségi darabokat kell választanunk, amely elősegítik gyermek láb izmainak fejlődését.

Néhány praktikus tipp a megfelelő váltócipő kiválasztásához:

Legyen tépőzáras!

Mindegy, hogy benti vagy a kinti cipőkről beszélünk, nem árt, ha tépőzáras modelleket veszünk, ezzel is segítve az ott dolgozókat. Igaz egyszer-egyszer nem árt a fűzős cipő sem, mivel a bölcsődében kezdik el a gyerekek megtanulni, hogyan kell cipőjüket önállóan fel- és levenni. Nagyjából 3 éves korukra belejönnek, de segítség még általában kell nekik.

Benti cipő

Egy bölcsödés vagy óvodás gyerek átlagosan 5-6 órát tölt cipővel a lábán, ezért igyekezzünk minél kényelmesebb és megfelelően szellőző darabokat választani. Benti cipőnél nem feltétlenül fontos, hogy zárt legyen, mivel itt nem fog találkozni sárral esetleg hideggel. Legjobb választás egy olyan gumitalpú szandál, ami jól fogja a gyerek bokáját és kényelmes is. Talprészét mindig ellenőrizzük!Az a legjobb gyerekszandál, aminek be tudjuk hajlítani ezt a részét, mivel a puha talpú cipők hasonlítanak leginkább a mezítlábas járáshoz. Egy ilyen cipő viselésekor a gyerek járás közben könnyen megdolgoztathatja a talpizmait és lábujjait, miközben fejlődik az egyensúly és koordinációs képessége.

Gyerekcipő kültérre

Válasszunk olyan kinti cipőt gyerekünknek, amit könnyen tudunk tisztítani és ápolni. Mindig használjunk impregnáló készítményeket, így a cipő tovább lesz szép és használható.
Kényelem szempontjából a velúr és nubuk cipők a legjobbak, de gondoljunk csak bele, hogy milyen macerás a takarításuk egy kiadós saras idő után. Tisztítás szempontjából jobb választás lehet a bőr cipő. Bármely típusú gyermekcipőt is választunk, a legfontosabb szempont, hogy egy olyan hajlékony darabot vegyünk, ami jól tartja a gyerek bokáját.

Legjobb választás, ha tépőzáras vagy belebújós darabokat választunk, hiszen ezek kényelmesek, és a kicsik is könnyen fel tudják egymaguk is venni.

icon bor Valódi bőr felsőrész és bőr bélés
Termékeinket kiváló minőségű, természetes bőrből készítjük.

Részletek » 
icon 3dvarras 3D varrás- technológia
Új 3D gyártástechnológia a maximális kényelem érdekében.

Részletek » 
icon hajlekony Szuper hajlékony
Cipőink kényelmesek, hajlékonyak.

Részletek » 
icon cikk szupinalt Szupinált
A lábbeli belső talpának kifelé döntése.

Részletek »